Nagynyárádi Művészeti Egyesület

muv egyesuletA Nagynyárádi Művészeti Egyesület 2007-ben alakult 30 fővel, mára az aktív tagok létszáma eléri a 60 főt. A tagok életkori megoszlása az óvodás korútól a nyugdíjasig terjed.

2011. óta közhasznú szervezetként működik. A megalakulást követően már a következő évtől átfogó és széleskörű művészeti tevékenységet fejtett ki az alapszabályban megfogalmazott célok megvalósítása érdekében, amit az  azóta eltelt időben is folytatott.

Egyesületünk célja: a fiatalok közösségi munkába való bevonása és összefogása. Tevékenységünkkel olyan, a szabadidő eltöltésére alkalmas programokat kívánunk biztosítani, amelyek előmozdítják a művészet iránti érdeklődést, továbbá amelyek megteremtik a természet közeli kikapcsolódás lehetőségét, és amelyek elősegítik a természetben gyakorolt sportolást, testedzést és az egészséges életvitel kialakulását.

Egyesületünk színjátszó csoportot, énekkart, felnőtt tánccsoportot, ifjúsági tánccsoportot, az általános iskola alsó tagozatos tanulóiból álló csoportot, valamint 2012. szeptemberétől egy óvodásokból álló csoportot is működtet. A tánccsoportok tagjai modern táncokon kívül a nemzetiségek táncait is elsajátíthatják. Az énekkar ugyancsak többféle stílust képvisel (nemzetiségek dalai, musicalek, könnyűzenei slágerek).

A 2008-as év fő eseménye Szörényi-Bródy: István a király című rockoperájának ünnepi, szabadtéri bemutatója volt a Nagynyárádi Templomkertben, 2009-ben pedig a Múzeumok Éjszakáján a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen. 2010. március 15-én „A költő visszatér” című rockoperából adtunk elő részleteket. 2012. augusztusában egy könnyedebb műfajjal, az „Anconai szerelmesek” című zenés darabbal örvendeztették meg csoportjaink a nagyközönséget.

Jövőbeni terveink között továbbra is ismert musicalek, operettek és rockoperák feldolgozása és előadása szerepel.