Kötelező eboltás

A veszettség elleni védekezés részletes szabályait a 164/2008. FVM-rendelet foglalja magában. E szerint az eb tulajdonosa vagy tartója köteles minden három hónaposnál idősebb ebet veszettség ellen évente beoltatni.

2009. január 1-jétől a kutya tartója az állatorvosnak köteles bejelenteni, hogy az eb tulajdonába került. A veszettség elleni védőoltás beadatása továbbra is a kutya tartójának a kötelessége. Az állattartó köteles minden három hónapos életkort elért ebet 30 napon belül veszettség ellen saját költségén magán-állatorvossal beoltatni, ezt az első oltást követően hat hónapon belül megismételtetni, majd ezután állatát évenként veszettség ellen beoltatni.

A Magyar Állatorvosi Kamara ebtartási rendelete értelmében kötelező az ebek mikrochippel történő tartós megjelölése, regisztrációja. Az egyedi azonosítóval még nem rendelkező ebek mikrochippel történő megjelölése a veszettség elleni oltással egyidejűleg történik.

Az eboltás helyszíne: Nagynyárád, önkormányzati hivatal előtti parkoló

Időpontja: 2020.05. 20. (szerda), 15:30-17:00 óra   

A kedvezményes eboltás díja a megjelölt időtartamokban és helyszíneken 5.000 Ft/eb. Az ugyancsak kötelező féregtelenítés díja 400 Ft/10 kg.

A mikrochippel történő megjelölés díja kutyánként 6.000 forintba kerül. A jogszabály által előírt számozott kisállat-egészségügyi könyvért darabonként 1.000 Ft-ot kell fizetni. Kérjük, hogy a meglévő eboltási könyveket hozzák magukkal! A fenti szolgáltatások a megadott időtartamoktól eltérően folyamatosan elvégeztethetők az állatorvossal a rendelőben vagy az állat tartási helyén.

A járványveszélyre tekintettel kérjük az eboltásra érkező állattartókat, hogy az érvényben lévő óvintézkedéseket szíveskedjenek betartani (védőmaszk viselése, 1,5 méteres távolság embertársainktól)!

Dr. Hum Imre
állatorvos
Tel.: 06 20 9210 682